Ingredienser

1 kg. oksehaler
75 gram smør
1-2 løg
2-3 gulerødder
1-2 tsk paprika
2 1/2 liter oksebouilon eller vand
2 spsk . mel
1 spsk tomatpure
Sherry
Salt og peber
4 æg

Oksehalesuppe

Oksehalesuppe, meget kraftig suppe


Tilberedning

Skyl halerne i koldt vand og skold dem bagefter.Brun dem med smør og tilsæt snittede løg og gulerødder og paprika.

Kom bouilon eller vand ved og kog op og skum .Lad halerne simre ca 2 1/2 time eller til de er meget møre.Tag halerne op og hold dem varme.

Sigt og skum suppen .Lav en opbagning af smør , mel og tomatpure og spæd med den sigtede suppe.

Lad suppen koge godt igennem og smag til med sherry og salt og peber.

Pil kødet af halerne og server rygende varmt med kødet i suppen , pyntet med kvarte æg.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 40 minutter at forberede og 2 timer at tilberede.


Prisniveau

Middel.


Sværhedsgrad

Middel.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.