Ingredienser

1 1/2 kg magert ribbensteg eller kogeflæsk
salt og peber
2-3 laurbærblade
1/2 liter bouillon
1 spsk. soyasauce
1 1/2 spsk. hvedemel
Ca. 10 g smør

Ribbensteg

Ribbensteg

Tilberedning

Sværen ridses med en skarp kniv og stegen lægges i en stegepande med lidt kogende vand og med sværen nedad. Sværen koges 20 min., hvorefter stegen lægges på risten i bradepanden. Sværen gnides med salt og peber, og der stikkes laurbærblade i sværen. Stegen sættes i ovnen ved 225° i 20 min., hvorefter varmen dæmpes til 180° og skyen spædes med bouillon tilsat soyasauce. Stegningen fortsættes, til kødet er gennemstegt, og sværen sprød, ca. 1½ time. Når der er 15 min. tilbage af stegetiden, hældes skyen fra og skummes for fedt. Temperaturen sættes om nødvendigt op eller sværen sættes et øjeblik under grillen, men pas på! Det går hurtigt. Smør og mel bages sammen, der spædes med skyen, og saucen koges igennem og smages til. Serveres med brune og hvide kartofler og hjemmelavet rødkål


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. ca 2 timer at forberede og 20 minutter at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.