Ingredienser

100 gram smør
1 1/2 dl. mælk
50 gram gær
1 æg
1 knsp.salt
3 spsk sukker
ca 425 gram mel
fyld
200 gram marcipan
40 gram sukat
40 gram hakket pomeranskal
50 gram rosiner
pynt
Flormelis

Julekage med marcipan

Julekage med marcipan
Kan fryses

Tilberedning

Smelt fedtstoffet,tilsæt mælken og lad det blive håndvarmt.Rør gæren ud i den lune væske, tilsæt æg , salt, og sukker

Bland melet i ad et par gange ,til dejen har en passende konsistens.Ælt dejen---den bliver ret lind, Stil dejen til hævning i ca 30 minutter..

Rul den ud til en lang firkant, riv marcipanem på den grove side af rivejernet og fordel den over hele kagen sammen med sukat og pomeranskal o og rosiner.

Rul dejen som en roulade og form den som en snegl.Lad den efterhæve i ca 20 minutter. Pensl med æg og bag kagen i ca 20 minutter på 200 grader

Serveres lun med flormelis sigtet henover.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 25 minutter at forberede og 50 minutter hævning , 20 minutters bagetid at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.