Ingredienser

750 gra blåmuslinger
1,3 dl hvidvin
3 kviste timian
1 laurbærblad
1 spsk olivenolie
1 stort finthakket løg
1 fed hvidløg finthakket
ca 400 gram modne tomater uden skind ,skåret i halve
2 spsk tomatpure
1/2 tsk sukker
1 tsk. rødvinseddike
100 gram smulret feta
1 tsk frisk timian

Saganakimuslinger

Saganakimuslinger
6 personer

Tilberedning

Skrub muslingerne ,smid de åbne ,knuste og dem der ikke lukker sig ,hvis man banker på skallen ud.Skyl godt

Kog vinen,timian ig laurbærblad i en stor gryde og kom muslingerne op i,lad dem koge i ca 5 minutter,hæld væsken frai en si og gem væden.Smid uåbnede muslinger ud,tag den tommeskal på hver musling og smid dem ud.

Varm olien op i en gryde ,kom løget i og lad det stege uden at tage farve i ca 3 minutter.Tilsæt hvidløg og steg videre 1 minut,hæld den gemte muslingesuppe i lad det koge i et par minutter til det næsten er kogt ind,tilsæt tomatkødet ,tomatpure og sukker,sæt varmen ned og lad det simre i ca 5 minutter.

Kom muslingerne i gryden og lad dem koge med på mellemvarme i 1-2 minutter,til de er gennemvarmede.Anret og server i dybe tallerkner medtimiandrysset og feta smulret hen over hver portion. Krydr med salt og peber


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 45 minutter at forberede og 25 minutter at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.