Ingredienser

3 Auberginer
500 g hakket okse- eller lammekød
500 g modne tomater
Hakket persille
1 fed hakket hvidløg
2 dl hvidvin
Olivenolie
2 skiver franskbrød
1 dl revet ost
Salt, Peber og Oregano
Sauce
2 spsk smør
3 spsk mel
Mælk
Salt, Peber og revet muskat
Tilbehør
Græsk Salat

Moussaka

Græsk moussaka er en klassiker, som alle elsker. Smagen er kraftig og krydret, præget af tomater, hvidløg og auberginer.


Tilberedning

Auberginer
Skær auberginerne i tynde skiver. Salt dem og lad dem hvile. Skyl og vrid skiverne fri for salt. Smør dem med olivenolie og rist dem i ovnen på 200 grader til de er sprøde.

Kødsauce
Skold, flå og hak tomaterne. Brun hvidløg og det hakkede kød i olivenolie, rør konstant så kødet ikke klumper. Hæld hvidvin ved, kog op og tilsæt hakkede tomater, salt, peber og persille. Lad kødblandingen simre over svag varme til væden er fordampet, rør af og til i gryden.

Bechamel Sauce
Smelt smør til saucen, rør mel i og lad det syde uden at brune. Spæd med varm mælk lidt ad gangen og kog op under omrøring mellem hver tilsætning. Når saucen er passende jævn, koges den 5 min. under omrøring og smages til med krydderier.

 Læg halvdelen af aubergineskiverne i et smurt ovnfast fad. Rør halvdelen af brødkrummerne og halvdelen af den revne ost i kødsaucen og bred det ud over aubergineskiverne i et jævnt lag. Dæk med resten af auberginerne og hæld bechamel-saucen over. Drys resten af brødkrummerne og osten på overfladen, dryp med smeltet smør og bag retten ca. 35 min. ved 200-210 grader. Servér direkte fra ovnen med en tomatsalat eller Græsk Salat til.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. ca 1 time at forberede og ca25 minutter at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.