Ingredienser

1 kg oksebov eller okseklump
4 tykke skiver saltet flæsk
75 gr margarine eller smør
5 skalotteløg
3 fed hvidløg
100 gr mel
5 dl rødvin ( God Bourgogne )
6 dl god oksebouillon
3 laurbærblade
3 kviste timian
3 spsk koncentreret tomatpure
Salt og peber
300 gr små champignoner
250 gr skalotteløg
2 spsk hakket persille

Boeuf bourguignon

Bourgogne er kendt for sine dejlige vine og sofistikerede køkken,her er en af de mest berømte retter.


Tilberedning

Skær oksekødet i terninger og flæsket i meget små terninger. Varm en gryde op (helst en jerngryde) og brun flæsketerningerne heri og tag dem op.

Brun oksekødet og tag også det op.Kom evt. lidt smør i gryden, hvis der ikke er fedtstof nok. Hak løg og hvidløg og brun dem. Læg flæsk og oksekød tilbage i gryden, drys melet over og rør det sammen og spæd med rødvin og bouillonen. Tilsæt laurbærblade, timian, tomatpure, salt og peber. Læg låg på og lad retten simre ved svag varme i ca 1 1/2 time.

Tilsæt de hele skalotteløg 15 minutter før retten skal serveres og champignonerne 5 minutter før retten skal serveres.

Serveres rygende varm og drysses med friskhakket persille lige før servering. En god kartoffelmos er perfekt til retten.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. ca 2 timer at forberede og 30 minutter at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.