Ingredienser

3 spsk. olivenolie eller anden olie
1 kg. skært oksekød ,skåret i 8 skiver
4 små løg , skåret i tynde skiver
3 spsk . hvedemel
1 spsk. koncentreret tomatpure
1 liter mørkt øl f.eks porter
1 krydderbuket af krydderurter (persille, timian, porrer og laurbærblad)
3 enebær
1 spsk. Mørk farin
1 1/4 liter. oksefond eller bouilon.
peber og evt .salt

Oksekød med øl

Glæd dig til duften.


Tilberedning

Forvarm ovnen til 180 grader. Olien opvarmes i en stor tykbundet gryde (der kan tåle at komme i ovnen). Brun kødstykkerne heri. Kødet tages op efter hånden og løgene sauteres i gryden.Derefter kommes melet i og steger med ved kraftig varme i ca 2 minutter rør hele tiden, tilsæt derefter tomatpureen og lad det stege med i ca 2 minutter. Øllet hældes nu i sammen med enebær,krydderbuketten og den brune farin.Herefter tilsættes oksefonden og kødet,det hele bringes i kog . Lad retten simre i ca 5 minutter og skum forsigtigt. Smag retten til med salt og peber. Læg låg på og stil det hel i ovnen i ca 1 time og 45 minutter på 180 grader. Når tiden er gået prøves om kødet er mørt med en skarp kniv eller skal retten have mere tid i ovnen. Kødet lægges i et serveringsfad med låg og saucen koges ind i en gryde . Skum igen. Saucen kan evt. jævnes , hæld sovsen over kødet og server. Server en lækker Kartoffel-rodfrugtmos til og god øl og evt. snaps


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 30 minutter at forberede og 2 timer 30 minutter at tilberede.


Prisniveau

Middel.


Sværhedsgrad

Middel.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.